Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Skinnstekt sej med mangold

Ingredienser

4 port.

Sej

600 g sejrygg

1 dl salt

1 l vatten

1 msk olja

1 msk smör

Sojasmör

2 msk smör

1 msk soja

Mangold

200 g mangold

2 dl vispgrädde

1 st Kockens muskotnöt, 1/6, rivet

1 st citron, skal, saft

Instruktioner

Sej

Stycka fisken i 4 bitar. Vispa salt och vatten tills det löser sig. Lägg i fisken och låt den ligga i rimlagen ca 8 minuter, tag upp och torka av. Stek sejen på skinnsidan i lite olja på hög värme. Låt fisken gå färdigt i ugnen på 100 °C tills den har en innertemperatur på 40 °C. Krydda med flingsalt.

Sojasmör

Bryn smöret och blanda med sojan. Smaka av med citronsaft.

Mangold

Strimla mangolden och koka den mjuk i grädden. Krydda med salt, citron och muskot.

Servering

Servera på varma tallrikar och garnera med dill.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!