Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pulled pork med tillbehör

Ingredienser

8-10 port.

1,8- 2 kg benfri fläskkarré

2 gula lökar

1 dl tomatketchup, gärna med mindre socker

1 msk Kockens paprikapulver

1 tsk Kockens chili flakes

1 msk salt

2 tsk Kockens chili ancho

1 msk Kockens oregano

2 tsk Kockens vitlökspeppar

2 msk farinsocker eller vanligt socker

Garnering

hackad persilja

Tillbehör

1-2 st pitabröd/portion

valfri hickorysås

skivad tomater

coleslaw

valfri sallad

avokado

tunt skivad rödlök

Instruktioner

1. Blanda alla torra ingredienser. Gnid in fläskkarrén med kryddorna. Lägg den i en smord ugnssäker form.

2. Skala och klyfta lökarna. Fördela ketchup och lök runt steken. Täck formen med folie.

3. Ställ in formen i 125 °C t ex på kvällen innan du går och lägger dig så är den färdig på morgonen, eller på morgonen till kvällen 8-9 timmar. Låt den svalna under folie och dra ut köttet med hjälp av en gaffel. Serveras ljummen. Tips! Använd skyn till att doppa köttet i.

4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med pulled pork och valfria tillbehör.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!