Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kockens pastasallad

Ingredienser

ca 4 port.

200 -250 g pasta

1 påse blandad sallad (ca 85 g) eller eget val, t.ex. ruccola

ca 75 g lätt förvällda sockerärter

1 tunt skivad rödlök

Dressing

3 msk olja

3 msk vitvinsvinäger

2 tsk Kockens Salladskrydda Italiensk eller Kockens persillade

1 tsk Kockens chilimix

2 msk vatten

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda samman dressingen och häll över den heta pastan. Rör om och låt stå tills det kallnat. Blanda pastan med sallad, sockerärter och rödlök. Ska pastan stå ett tag så blanda inte ner sallad, sockerärterna etc. förrän strax innan servering för annars tappar de gröna grönsakerna färgen.

Tips! Basen är pastan och dressingen, sedan kan man blanda i allt efter egen fantasi och önskemål.

Kontakta oss!