Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Kebabspett med räkor

Ingredienser

4 port.

Kebab

400 g fläskfärs

100 g räkor, skalade, grovt hackade

2 msk Kockens grillkrydda Original

1 msk röd chili, finhackad

2 st vitlöksklyftor, hackade

3 msk japansk soja

2 msk mynta, färsk, finstrimlad

1 msk citronskal, rivet

salt

4 st citrongräs, delade på mitten

Sås

2 msk ingefära, riven

1 msk röd chili, finhackad

2 msk vårlök, finskuren

3 msk japansk soja

3 msk olivolja

1 dl myntablad

Tillbehör

1 huvud isbergssallad

Instruktioner

Kebab

Blanda alla ingredienser till färsen och smaka av med salt. Krossa citrongrässpetten och forma små biffar kring spetten. Grilla på hög värme, ca 3 minuter på varje sida.

Sås

Rör samman alla ingredienser till såsen.

Servering

Plocka och dela isbergsalladen så det blir små skålar och servera spetten i dem. Slå såsen över.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!