1 tsk stötta Kockens Kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2-3 krm salt
1 ½ msk socker
ca 2 3/4 dl mjölk, hälften kan ersättas med filmjölk
30 g smält smör
1 ägg
Tillbehör
maplesirap och blåbär
ca 20 st små pannkakor
1 tsk stötta Kockens Kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2-3 krm salt
1 ½ msk socker
ca 2 3/4 dl mjölk, hälften kan ersättas med filmjölk
30 g smält smör
1 ägg
Tillbehör
maplesirap och blåbär
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Vispa samman mjölk, smält smör och ägg. Rör ner mjölblandningen försiktigt tills allt är blandat.
3. Smöra plättjärnet första gången och fördela ett lager smet i varje. Stek på varje sida tills de blir gyllenbruna!
4. Servera med blåbär och maplesirap.