Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pizza med parmaskinka

Ingredienser

4 port.

Botten

25 g jäst

2 dl vatten

ca 1 1/2 msk olja

1 1/2 dl dinkel fullkornsmjöl

2-3 dl vetemjöl

2-3 krm salt

Fyllning

ca 2 dl valfri tomatsås

150 g  riven pizzaost

75-100 g riven grönmögelost

ca 1 tsk Kockens timjan

ca 1 tsk Kockens oregano

ca 1/2 tsk Kockens rosmarin

nymald svartpeppar

Tillbehör

12 skivor parmaskinka

ruccola

romantica tomater

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en matberedare. Värm vatten och olja till ca 37° C och häll det över jästen under långsam gång tills  den har löst sig. Tillsätt dinkelmjölet, saltet och vetemjölet lite i taget tills det blir en smidig men ganska lös deg.
  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till tunna plattor och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  3. Bred ut tomatsåsen, strö över pizza- och grönmögelosten. Strö på kryddorna.
  4. Grädda dem i 250° C, 12-15 minuter tills de har fått fin färg. Lägg på tunna skivor skinka, ruccola och servera tomater till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!