Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sill med picklade grönsaker

Ingredienser

8-10 bufféportioner

ca 1 ½ förpackning 5-minuters sill
Lag
3 dl vatten
1 ½ dl socker
1 dl ättika 12%
1 Kockens lagerblad
1 tsk Kockens gula senapsfrön
8-10 st Kockens vitpepparkorn
1 rödlök
1 morot
1 mindre fänkål

Instruktioner

1. Ta upp sillen. Låt den rinna av och skär i bitar.
2. Koka upp vatten, socker, ättika och kryddor under omrörning tills sockret löst upp.
3. Skala moroten och löken, skär i tunna skivor. Skär fänkålen i tunna skivor på snedden, dela till mindre bitar. Lägg grönsakerna i den heta lagen och låt stå i ett par timmar eller över natten.
4. Vid servering varvas sill, grönsaker och lag i en burk alternativt lägg den skivade sillen på ett fat och täck med de picklade grönsakerna.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!