Pizzadeg
Smula jästen i en bunke och tillsätt 2 dl ljummet vatten och rör ut. Blanda även i olja, fiberhusk, honung och salt. Rör sist ner mjölmixen och blanda antingen med händerna eller med degkrokar. Tillsätt mer vatten om degen blir för tjock (ca ½ dl). Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat bord och knåda. Är degen för klibbig kan man knåda in lite extra mjölmix. Kavla ut degen tunt till två pizzor och lägg på varsin plåt med bakplåtspapper.
Osttopping
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraiche, riven ost och salt efter smak. Bred ut på pizzorna. Peppra lätt och ringla över olja. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Efter halva tiden ställer jag pizzan i nedre delen av ugnen för att den inte ska ta för mycket färg.
Topping
Strö eventuellt över lite extra västerbottenost. Fördela över crème fraiche i klickar, löjrom, rödlök, dill och små bitar av citronskivor. Klipp i bitar och ät genast!