Semmelbullar
Smält smöret, blanda därefter ner mjölken och låt bli fingervarmt/37 grader. Blanda ut jästen och tillsätt även fiberhusk och låt svälla i ca 5 minuter. Rör även ner honung. Blanda resterande torra ingredienser med varandra och blanda därefter med vätskan. Arbeta degen ordentligt, gärna med degkrokar. Jäs övertäckt i 30 minuter. Ta upp bitar av degen (gärna med lite mjölmix på händerna så deg inte fastnar) och gör runda bullar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter (övertäckt). Vispa upp en äggvita och pensla bullarna med detta. Sätt ugnen på 200 grader och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Om bullarna tar för mycket färg kan man stänga och värmen och låta dom stå på eftervärme. Låt svalna.
Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser (häll lite bittermandelarom i flaskans lock och droppa därifrån för att lättare ha koll på mängden). Skär av toppen av bullarna och gör små gropar i bottendelarna. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Tillsätt gärna lite mjölk eller grädde om mandelmassan blir för fast. Fördela mandelfyllningen i groparna.
Vispa grädden och toppa med detta. Lägg på locken och pudra gärna på florsötning!
Tips: Montera semlorna precis innan servering. Semmelbullarna förvaras i kyl och tas då fram i rumstemperatur någon timme innan servering (eller värms en kort stund i ugn) för bästa smak och konsistens (konsistensen hårdnar i kyla).