Saffran – inte bara till jul

Har du saffran kvar efter julen? Vem har egentligen bestämt att saffran ska förknippas med just jul? Det passar ju lika bra året om! Använd saffran för att sätta smak och färg på rätter som fisk- och skaldjursgryta och paella. Och förutom till de klassiska lussebullarna passar saffran väldigt bra till exempelvis semlor, glass och pannacotta.

Mild och värmande fiskgryta

Saffran passar extra bra i fisk- och skaldjursgrytor. Grytan är både matig och mättande med räkor, lax och torsk. Servera gärna tillsammans med potatis eller ett gott bröd!

Till receptet

Visste du att saffran är

Världens dyraste krydda!

Läs mer om saffran

Saffranssemlor

Prova den här fantastiska varianten på semlor – perfekt för dig som gillar både lussebullar och semlor. Med lingongrädde blir de extra goda!

Till receptet

Saffransglass

Hemmagjord glass smakar alltid extra gott. Prova att smaksätta med saffran. Passar perfekt till våfflor eller servera i glas tillsammans med frukt och bär!

Till receptet