Saffran – inte bara till jul
Har du saffran kvar efter julen? Vem har egentligen bestämt att saffran ska förknippas med just jul? Det passar ju lika bra året om! Använd saffran för att sätta smak och färg på rätter som fisk- och skaldjursgryta och paella. Och förutom till de klassiska lussebullarna passar saffran väldigt bra till exempelvis semlor, glass och pannacotta.

Mild och värmande fiskgryta
Saffran passar extra bra i fisk- och skaldjursgrytor. Grytan är både matig och mättande med räkor, lax och torsk. Servera gärna tillsammans med potatis eller ett gott bröd!


Saffranssemlor
Prova den här fantastiska varianten på semlor – perfekt för dig som gillar både lussebullar och semlor. Med lingongrädde blir de extra goda!
Saffransglass
Hemmagjord glass smakar alltid extra gott. Prova att smaksätta med saffran. Passar perfekt till våfflor eller servera i glas tillsammans med frukt och bär!
