Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Zaytoniye – Olivsallad

Ingredienser

ca 4 port (sallad som tillbehör)

3 vitlöksklyftor
3 rivna morötter
1 grön paprika
1 dl svarta kärnfria oliver
1 dl gröna kärnfria oliver
1 msk äppelcidervinäger
salt

Dressing

1 tsk Kockens harissa
2 msk olivolja
1 tsk citronsaft

Instruktioner

Skär vitlöken i tunna skivor och stek lätt i olja. Blanda vitlöken i en skål med rivna morötter, hackad paprika, skivade eller hela oliver. Smaksätt med önskad mängd salt. Blanda samman dressingen, häll den över och blanda väl.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?