Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vegetariskt alternativ

Vitlöksfylld portabella


Ingredienser

4 port.

8 portabellasvampar
½ knippa bladpersilja
½ knippa basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 tsk Kockens Potatismjöl
½-1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl riven lagrad ost

Tillagning

Ansa och bryt loss foten från svampen. Lägg svamphattarna upp och ned på ett ugnssäkert fat. Finhacka svampfötterna. Strimla bladpersilja och basilika. Skala och finhacka vitlöken. Blanda senap och potatismjöl och krydda med svartpeppar.Vänd i svamp-, vitlök- och örthack.

Fördela blandningen på svampen. Strö över den rivna osten. Gratinera i 225 °C, ca 20 min.
Servera svampen som förrätt eller lättare kvällsrätt med sallad och bröd samt eventuellt tunna skivor rökt skinka.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan