Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Dekorera med bär

Vit mousse med kolatäcke 5/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens vit chokladmousse med tillhörande ingredienser

Chokladkola
¾ dl vispgrädde
¾ dl socker
½ dl mörk sirap
½ msk kakao
50 g mörk choklad
25 g smör
hallon och blåbär
mynta eller citronmeliss

Tillagning

1. Tillred chokladmoussen enligt anvisningar på förpackningen. Fördela moussen i vackra glas. Ställ in i kylen.

2. Chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt sjuda samman i ca 5 minuter tills den tjocknat något. Dra kastrullen från plattan och rör ner finhackad choklad och smör. Låt svalna men inte stelna helt. Häll kolan över moussen. Ställ kallt för att stelna.

3. Garnera med bär och citronmeliss/mynta och om det blir kolasås över, servera den i separat skål till.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: