Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Välj dina favoritfrukter

Mousse med fruktsallad 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens vit eller chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
1 nektarin
¾ dl blåbär
¾ dl hallon
¾ dl klyftade jordgubbar
citronmeliss

Citronlag
¾ dl vatten
¾ dl socker
saft och fint rivet skal ½ citron
1 litet knippe citronmeliss

Tillagning

Tillred chokladmoussen enligt anvisning på förpackning. Fördela moussen i glas. Ställ in i kylen.
Dela nektarinen i klyftor och jordgubbarna i kvartar. Blanda med resterande bär.
Koka upp vatten och socker, tillsätt citronsaft och skal. Låt kallna och häll över fruktsalladen.

Ta ut moussen ur kylen och fördela fruktsalladen över. Garnera med citronmeliss.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: