Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Våga testa Kockens vörtmix

Viltfrikadeller med vinterkål


Ingredienser

4 port.

Frikadeller
500 g viltfärs
1-2 dl vatten, kallt
10 g salt
Kockens svartpeppar hel, från kvarn
4 dl viltbuljong
1 tsk Kockens vörtmix

Grönsaker
100 g brysselkål
8 st pärllökar
1 st spetskål, klyftor
2 dl havtorn

Tillagning

Frikadeller
Blanda färsen med salt och peppar. Blanda med vatten under omrörning. Forma till små frikadeller. Koka upp buljong och sjud frikadellerna i buljongen som kryddas med vörtmixen. Tag upp och håll varma.

Grönsaker
Koka kålen mjuk i buljongen. Tillsätt havtorn och värm frikadellerna. Smaka av buljongen med salt och svartpeppar.

Servering
Servera direkt i djupa tallrikar.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Vörtmix:Gluten

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan