Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med basilikaröra

Vegetarisk färgstark pizza

0/5 (1)


Ingredienser

ca 4 portioner

4 ogräddade pizzabottnar á 260 g

Basilikaröra

1 dl olivolja

1 kruka basilika

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

Topping

ca 300 g fetaost

3 sharonfrukter eller 4 fikon

1 skivad rödlök

1 dl grovt hackade valnötter

ca 20 st blandade oliver

Kockens pizzakrydda

Kockens chilipulver

1-2 polkabetor

Garnering

färsk basilika

Tillagning

  1. Plocka av bladen från basilikan, hacka dem grovt och mixa samman med olivoljan till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut det mesta av basilikaröran på bottnarna. Smula över det mesta av fetaosten. Lägg på tunt skivad sharonfrukt eller fikon, rödlök, valnötter och blandade oliver.
  3. Strö över kryddor. Toppa med resterande ost och basilikaröra.
  4. Grädda i 225 °C i 10-13 minuter eller tills den har fått fin färg (helt beroende på vilken botten man valt).
  5. Skala polkabetorna och hyvla tunna skivor med t ex mandolin eller osthyvel. Lägg några polkabetsflagor på pizzan som ger ett knaprigt och färgglatt tillskott.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan