
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
En riktigt somrig dessert
Varma hallon med citroncrème
Ingredienser
4 port.
Citroncrème
1 ½ dl florsocker
1 ½ dl citronsaft
4 st äggulor
100 g smör
1 dl vispgrädde, lättvispad
Hallon
200 g hallon
2 msk florsocker
Tillbehör
100 g sockerkaka, 1 cm tärningar
½ dl socker
1 msk smör
1 st Kockens stjärnanis
2 msk florsocker
Tillagning
Citroncrème
Sjud citronsaft, äggulor, florsocker och smör till en tjock crème. Låt den kallna och vänd ner i den lättvispade grädden.
Hallon
Värm florsocker och hallon snabbt i en kastrull tills hallonen precis börjar släppa vätska.
Tillbehör
Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene utan att röra i det, det är bättre att skaka pannan. Tillsätt smöret och bryn det. Lägg i sockerkakstärningarna och låt dem karamelliseras. Slå upp på en plåt och låt kallna.
Servering
Lägg en klick citroncrème i botten på en djup tallrik. Fördela sockerkakstärningar och hallon över. Pudra över florsocker, riv stjärnanis på toppen.