Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

En riktigt somrig dessert

Varma hallon med citroncrème 0/5 (5)


Ingredienser

4 port.

Citroncrème
1 ½ dl florsocker
1 ½ dl citronsaft
4 st äggulor
100 g smör
1 dl vispgrädde, lättvispad

Hallon
200 g hallon
2 msk florsocker

Tillbehör
100 g sockerkaka, 1 cm tärningar
½ dl socker
1 msk smör
1 st Kockens stjärnanis
2 msk florsocker

Tillagning

Citroncrème
Sjud citronsaft, äggulor, florsocker och smör till en tjock crème. Låt den kallna och vänd ner i den lättvispade grädden.

Hallon
Värm florsocker och hallon snabbt i en kastrull tills hallonen precis börjar släppa vätska.

Tillbehör
Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene utan att röra i det, det är bättre att skaka pannan. Tillsätt smöret och bryn det. Lägg i sockerkakstärningarna och låt dem karamelliseras. Slå upp på en plåt och låt kallna.

Servering
Lägg en klick citroncrème i botten på en djup tallrik. Fördela sockerkakstärningar och hallon över. Pudra över florsocker, riv stjärnanis på toppen.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: