Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smak av sommar

Vaniljfluff med mandelskorpor 0/5 (2)


Ingredienser

8 port.

ca 5 mindre mandelskorpor

2 dl vispgrädde

2 msk socker

1 Kockens vaniljstång

1/2 tsk Kockens kardemumma malen

4 dl rysk yoghurt

 

Garnering

jordgubbar

Tillagning

1. Häll 1 dl vispgrädde i en kastrull, med en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången med. Tillsätt socker och kardemumma. Vill man bara ha vaniljsmak uteslut kardemumman och vice versa!

2. Låt alltsammans sjuda upp och koka ihop något tills det tjocknar. Ta upp vaniljstången och låt allt svalna.

3. Vispa resterande grädde. Blanda vaniljgrädden i yoghurten och vänd ner den vispade grädden. Vid servering varvas krossade mandelskorpor med vaniljfluffet.

4. Garnera med jordgubbar och servera några i en separat skål till!

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: