Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Alltid gott!

Våfflor med färska bär


Ingredienser

ca 10 st

2 ägg
1 ¼ dl socker
1 ¾ dl Kockens Potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl smält smör eller margarin

Tillbehör
vispad grädde
jordgubbssylt
bär

Tillagning

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt potatismjöl blandat med bakpulver. Rör ner smält smör.
Värm våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smält smör. Lägg på ¾ -1 dl smet, bred ut den något. Grädda våfflorna ljusgula. Lägg dem var för sig på ett galler.

Servera våfflorna med sylt eller bär och eventuellt med grädde.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan