Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med frisk smak av citron

Tre-lökssill med citronzest


Ingredienser

8-10 port. Del av buffé

2 burkar inläggningssill á 420 g varav 210 g sill
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
1 påse Kockens sillkryddor 10 g
10 st Kockens rosépepparkorn
1-2 rödlökar
1-2 gula lökar
3-4 salladslökar
1 citron

Tillagning

1. Häll av spadet från sillen och dela dem i bitar. Blanda ättika, socker, vatten och sillkryddor i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Låt kallna.

2. Varva sill med skivad lök, lag och rosépepparkorn. Låt stå övertäckt i kyl över natten.

3. Lägg upp sillen. Dra med hjälp av ett zestjärn skal från citronen och strö över sillen.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sillkryddor:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: