Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Tre-lökssill med citronzest

Ingredienser

8-10 port. Del av buffé

2 burkar inläggningssill á 420 g varav 210 g sill
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
1 påse Kockens sillkryddor 10 g
10 st Kockens rosépepparkorn
1-2 rödlökar
1-2 gula lökar
3-4 salladslökar
1 citron

Instruktioner

1. Häll av spadet från sillen och dela dem i bitar. Blanda ättika, socker, vatten och sillkryddor i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Låt kallna.

2. Varva sill med skivad lök, lag och rosépepparkorn. Låt stå övertäckt i kyl över natten.

3. Lägg upp sillen. Dra med hjälp av ett zestjärn skal från citronen och strö över sillen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?