I samarbete med tidningen Hembakat

Med kanel & rosmarin

Tre lager rabarbertårta 2.5/5 (2)


Ingredienser

Tårtbottnar

100 g osaltat smör

5 dl brunfarin

1 Kockens vaniljstång

3 ägg

450 g gräddfil

3 ½ dl vetemjöl

Smörkräm med smak av granatäpple och rosmarin

4 msk granatäpple juice (görs lätt genom att låta granatäpplekärnor släppa saftgenom en sil)

1 tsk torkad Kockens rosmarin

5 dl florsocker

1 tsk Kockens kanel malen

300 g osaltat smör, rumsvarmt

1-2 droppar karamellfärg röd, rosa och gul

1 tsk bakpulver

400 g tärnad rabarber

Garnering

godisägg

Tillagning

Tårtbottnar

1.Sätt ugnen på 160 grader.

2. Smöra och bröa tre runda formar med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.

3. Vispa smör, brunfarin och frön från vaniljstången fluffigt.

4. Vispa ner äggen, ett i taget.

5. Rör därefter ner gräddfilen.

6. Sikta vetemjöl och bakpulver genom en sil, vänd sedan ner i smeten.

7. Vänd ner rabarbern.

8. Fördela smeten jämnt mellan dina tre formar.

9. Baka i nedre delen av ugnen i 50 minuter.

10. Låt bottnarna vila i formen i 5 minuter, vänd sedan ut dem och låt dem svalna.

Smörkräm

1.Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet.

2. Dela upp smörkrämen i två separata bunkar och färga den ena röd/rosa och den andra gul.

3. Montera dina tre bottnar med ett tunt lager smörkräm emellan.

4. Täck tårtan med röd/rosa smörkräm.

5. Spritsa med liten rund tyll tårtans kanter med röd/rosa och gul smörkräm.

6. Toppa med godisägg.

 

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: