Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ingen jul utan sill

Tomatsill med sting


Ingredienser

ca 10 port. Del av buffé.

4 hela matjessillfiléer
ca 3 msk tomatpuré
6 msk neutral olja (t ex rapsolja)
¾ dl röd balsamvinäger eller ½ dl rödvinsvinäger
¾ dl socker
2 hackade tomater
2 skivade rödlökar
¾-1 påse Kockens sillkryddor

Tillagning

Ta upp sillen och låt den rinna av. Skär i bitar. Blanda tomatpuré, olja och röd balsamvinäger eller rödvinsvinäger. Tillsätt socker och rör tills allt har löst sig. Lägg i sillen. Tillsätt hackade tomater, rödlök och kryddor. Spara lite till garnering.

Låt sillen stå i kylskåp till nästa dag.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sillkryddor:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: