Foto: Hannah Johansson

Fläskfilé på thailändskt vis

Thailändsk fläskfilé


Ingredienser

4 port.

500g fläskfilé
1 bit ingefära
200 g morötter
100 g gul lök
1 röd paprika
1 tråg böngroddar (180g)
1/2 tråg haricots verts (75 g)
1,5 msk röd curry pasta
1 burk kokosmjölk
Salt
Kockens svartpeppar grovmalen

Till servering

Ris till 4 personer

Tillagning

1. Putsa och skär ca 500 g fläskflé i 1 cm breda strimlor. Krydda köttet med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta och stek köttet på medelhög värme i 3 min. Lägg köttet åt sidan på en tallrik.

2. Skala och riv 1 bit ingefära (ca 2 msk). Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i smala stavar (som tändstickor). Skär 100 g gul lök i 1 cm breda klyftor. Strimla 1 röd paprika.

3. Koka valfritt ris till 4 personer.

4. Hetta upp 1 msk neutral olja i grytan och tillsätt ingefäran och 1 msk röd currypasta. Fräs på hög värme i 30 sek. Tillsätt morötterna, löken och paprikan. Fräs på medelhög värme i 3 min. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll i 1 burk kokosmjölk, ½ msk röd currypasta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Koka upp och låt puttra på medelvärme i 2 min.

5. Tillsätt 1 tråg böngroddar (180 g) och ½ tråg haricots verts(75 g) i grytan och låt allt bli varmt, vilket tar ca 2 min.
Servera thaigrytan med riset.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: