Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Räkor på thailändskt vis

Thai prawn curry med bok choy


Ingredienser

4 port.

Curry
2 dl kokosmjölk
1 msk Kockens curry Thai Red
1 tsk rapsolja, neutral
1 st schalottenlök, skalad, strimlad
1 dl yoghurt

Grönsaker
2 st bok choy, strimlade
½ knippe vårlök
50 g spenat

Räkor
200 g räkor, färska, skalade

Garnityr
½ knippe koriander

Tillagning

Curry
Fräs curryn i rapsoljan. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och eventuellt mer krydda.

Grönsaker
Tillsätt grönsakerna i curryn och låt det koka i ytterligare 5 minuter.

Räkor
Avsluta med att tillsätta räkorna men då ska det inte koka mer.

Servering
Servera i djupa tallrikar och garnera med koriander.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan