Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Lite extra lyxig hamburgare

Texas BBQ Burger

0/5 (3)


Ingredienser

4 port.

Burgare
800 g nötfärs
1 msk Kockens lökpulver
1 msk Kockens grillkrydda Texas
salt
Kockens svartpeppar grovmalen

Tillbehör
4 st hamburgerbröd, halverade
4 blad romansallad, sköljda och torkade
2 st tomater, skivade
1 st rödlök, skivad i ringar
2 msk bbq-sås

Jalapeño
100 g jalapeño
1 dl vinäger, vitvin
1 dl socker

Lökrelish
3 st gula lökar, skalade och skivade
1 tsk rapsolja, neutral
1 msk farinsocker
1 krm Kockens chili flakes
1 msk vinäger, vitvin

Tillagning

Burgare
Blanda färsen med kryddorna och övriga ingredienser. Forma till fyra stycken burgare och grilla dem på båda sidor i några minuter.

Jalapeño
Dela jalapeñon på längden och tag ut kärnorna. Blanchera hastigt. Koka upp vinäger och socker och lägg i jalapeñon i den varma lagen. Låt svalna i lagen.

Lökrelish
Fräs löken i lite rapsolja ca 10 minuter. Rör om då och då. När löken mjuknar och börjar få färg tillsätt socker, chili flakes och vinäger och låt alltsammans koka en stund. Smaka av med salt.
Varva tillbehören, lökrelish och burgaren i bröden och servera jalapeño till.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Texas:Selleri Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan