Foto: Josef Benkovic

Tacos på nytt sätt

Tacotallrik de lux på viltfärs


Ingredienser

4 port.

500g hjortfärs
1 röd paprika
3-4 rödlök (250g)
1 burk krossade tomater
1 msk socker
4 msk vitvinsvinäger
3 1/2 tsk Kockens chilipulver
1 tsk Kockens spiskummin
1 krm Kockens cayennepeppar
1 1/2 tsk Kockens paprikapulver
salt
1 msk smör
3 st vitlöksklyftor
75g riven ost
1 romansallad
2 dl gräddfil
1 påse tortillachips

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 ºC grill. Skär 1 röd paprika i 1 cm stora tärningar. Hacka 200 g rödlök (2-3 st).

2. Tacosås: Koka 1 burk krossade tomater med hälften av paprikan, hälften av den hackade löken, 1 msk socker, 4 msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt, 2 tsk chilipulver och 1 pressad vitlöksklyfta i 7 min i en kastrull.

3. Tacokrydda: Blanda 1 tsk salt, 1½ tsk chilipulver, 1½ tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i en liten bunke.

4. Smält 1 msk smör i en stekpanna, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt resten av den hackade löken. Fräs på medelvärme i 3 min. Tillsätt 500 g hjortfärs och tacokryddan i pannan. Fräs i ca 5 min. Tillsätt ½ dl vatten och låt puttra tills vätskan kokat in.

5. Lägg 1 påse tortillachips (200 g) på en plåt. Lägg på färsen och strö över ½ påse riven ost (75 g). Gratinera högt upp i ugnen i 5 min.

6. Grovhacka 1 romansallad. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st).

7. Ta ut plåten ur ugnen och häll över hälften av tacosåsen, den hackade salladen, resten av paprikan och rödlöken.
Servera tacotallriken med resten av tacosåsen och 2 dl gräddfil.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: