Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Inlagd i julens smaker

Syrlig schalottenlök


Ingredienser

4 port.

Schalottenlök
500 g schalottenlök, skalade med roten kvar
Salt

Lag
2 dl vitvinsvinäger
2 dl socker
2 dl vatten
0,5 g Kockens saffran, (ett paket)
2 st Kockens stjärnanis
1 krm Kockens timjan

Tillagning

Schalottenlök
Koka lökarna försiktigt i saltat vatten. Genom att spara roten kommer de att sitta ihop bättre och se snyggare ut.

Lag
Koka upp alla ingredienser till lagen. Lägg schalottenlöken i väl rengjorda burkar och slå lagen över. Fyll nästa hela burken och sätt på locket. Sätt in burkarna i ugnen på 100 °C i 15 minuter, så ökar hållbarheten ytterligare.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: