Foto: Fabian Björnstjerna. Recept & styling: Årets Kock

Syrad hälleflundra

Ingredienser

4 port.

Syrad hälleflundra med anisrostat bröd, rimmad rättika och anchomajonäs

Hälleflundra

280g hälleflundra

1 citron

1 msk anchomajonäs enligt recept nedan

1 krm salt

 

Anisrostat bröd

1  st  grovt rågbröd

1 msk Kockens anis hel

1 krm salt

1 msk olivolja

 

Anchomajonäs

2 tsk Kockens chili ancho

2 msk tomatpuré

3 dl matolja

1  st ägg

1 citron

1 krm salt

 

Rättika

10 cm rättika

1 st frisésallat

Instruktioner

Hälleflundra

Skiva hälleflundran tunt. Blanda övriga ingredienser och slå över hälleflundran vid servering

 

Anisrostat bröd

Mixa rågbrödet med anis, salt och olja. Rosta i ugnen på 160 grader ca 15 minuter.

 

Anchomajonnäs

Värm tomatpuré, chili och matolja i en kastrull. Låt det sedan svalna. Sila olja och slå sedan en majonnäs genom att mixa ägget med citron och salt och tillsätt oljan i en tunn stråle.

 

Rättika

Skiva rättikan tunt och strimla sedan i strimlor. Salta rättikan och plocka ned frisésallaten.

Lägg hälleflundra på tallriken, toppa med bröd, rättika och sallad och avsluta med majonnäsen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?