Recept av: @sofia_wood

Superkryddat jordnötssmör med karamelliserad banan


Ingredienser

1 tsk Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära, nejlika, svartpeppar)

1 dl jordnötssmör

1 banan

1 tsk kokosolja eller annat matfett

1 krm flingsalt

2 bitar fröknäcke

Tillagning

Rör samman Superkrydda och jordnötssmör, 1 tsk krydda per deciliter jordnötssmör. Det kryddade jordnötssmöret håller sig i flera veckor och kan med fördel förvaras i rumstemperatur. Mängden jordnötssmör i det här receptet räcker till flera portioner.

Snitta bananen på längden och dra av skalet. Smält kokosolja i en liten stekpanna och lägg i bananen med snittytan nedåt. Stek bananen på medelvärme tills den är fint karamelliserad, ca 3-4 minuter. Vänd försiktigt och låt stå på eftervärme medan du gör iordning fröknäcket.

Bred det kryddade jordnötssmöret över fröknäcket och toppa med en bananskiva, lite flingsalt och ytterligare ett stänk av superkryddan.

Liknande recept: