Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Superkryddad granola

0/5 (1)


Ingredienser

2 plåtar

11 dl havregryn

2 dl hirsflingor

2 ½ dl havrekärnor

2 ½ dl pumpafrön

2 dl solrosfrön

¾-1 dl kokosfett eller valfri olja

5-6 msk Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära)

¾ dl honung

2 dl vatten

75 g ljusa russin

50 g gojibär, tranbär eller torkade blåbär

100 g valnötter eller valfri sort

Tillagning

  1. Blanda havregryn, hirsflingor, havrekärnor, pumpafrön och solroskärnor i en stor bunke.
  2. Ljumma kokosfett, krydda, honung och vatten i en kastrull tills kokosfettet smält. Låt svalna något om det blivit för varmt.
  3. Häll alltsammans över grynblandningen och nyp ihop till en smulig massa. Fördela jämnt lager över på två bakpappersklädda plåtar.
  4. Sätt in de båda plåtarna, eller en i taget, i ugnen i 150 °C. Rosta i ca 25-30 minuter men vänd om i blandningen 2- 3 gånger under tiden så det blir jämnt torkat.
  5. Låt svalna och blanda ner russin, gojibär och valnötter.

Liknande recept: