Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Leta fram ditt struvjärn

Struvor med kanelsocker


Ingredienser

25-30 st

1 ägg
3 msk socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl gräddmjölk 50/50
Kokosfett eller majsolja till fritering
Kanelsocker
ca 1 dl socker
ca 1 msk Kockens kanel malen

Tillagning

1. Blanda (vispa inte) ihop ägg och socker och rör i siktat mjöl. Tillsätt gräddmjölk. Låt smeten stå och svälla minst 1 timme.

2. Hetta upp oljan till ca 180 °C. Använd en termometer och ha alltid ett lock till hands när du har olja på spisen (ifall det blir för varmt).

3. Doppa struvjärnet första gången lätt i olja, låt rinna av. Doppa i smeten, men precis upp till kanten sedan i den heta oljan, fritera en kort stund tills den får gyllene färg. Tag upp och slå av struvan på hushållspapper. Strö över kanelsocker när den svalnat.

Man behöver ha ett struvjärn för att baka struvor. Finns att köpa i butiker med köksutrustning eller varför inte titta i mor- och farföräldrarnas lådor.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: