Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

För dig som älskar vitlök

Steak Frites med vitlökssmör


Ingredienser

4 port.

Biff

800 g biff

1 msk Kockens lökpulver

1 msk Kockens vitlök finhackad

1 msk Kockens vitlökspulver

1 msk Kockens örter Provencal

Smör

100 g smör, rumstempererat

1 msk Kockens lökpulver

1 msk Kockens vitlök finhackad

Chips

200 g mandelpotatis

1 tsk Kockens vitlökspulver

salt

rapsolja, neutral, till fritering

Tillagning

Biff

Skiva biffen i 4 skivor och gnid in skivorna med kryddorna. Grilla dem runtom och baka sedan klart dem i ugnen på 100 °C tills biffen får en innertemperatur på 56 °C. Låt de ligga och vila.

Smör

Blanda smöret med kryddorna och skyn från plåten där biffen stekts. Smaka av med salt.

Chips

Skiva potatisen tunt. Fritera potatisen i rapsoljan, som ska ha en temperatur på 160 °C, tills den får fin färg och blir frasiga. Krydda med salt och vitlökspulver.

Servering

Servera biffen på varma tallrikar med smöret och chipsen.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: