Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

För dig som älskar vitlök

Steak Frites med vitlökssmör


Ingredienser

4 port.

Biff

800 g biff

1 msk Kockens lökpulver

1 msk Kockens vitlök finhackad

1 msk Kockens vitlökspulver

1 msk Kockens örter Provencal

Smör

100 g smör, rumstempererat

1 msk Kockens lökpulver

1 msk Kockens vitlök finhackad

Chips

200 g mandelpotatis

1 tsk Kockens vitlökspulver

salt

rapsolja, neutral, till fritering

Tillagning

Biff

Skiva biffen i 4 skivor och gnid in skivorna med kryddorna. Grilla dem runtom och baka sedan klart dem i ugnen på 100 °C tills biffen får en innertemperatur på 56 °C. Låt de ligga och vila.

Smör

Blanda smöret med kryddorna och skyn från plåten där biffen stekts. Smaka av med salt.

Chips

Skiva potatisen tunt. Fritera potatisen i rapsoljan, som ska ha en temperatur på 160 °C, tills den får fin färg och blir frasiga. Krydda med salt och vitlökspulver.

Servering

Servera biffen på varma tallrikar med smöret och chipsen.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan