Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Till jaktsäsongen

Späckad vildsvinskarré


Ingredienser

4 port.

Vildsvinskarré

600 g vildsvinskarré

4 st plommon, färska eller torkade

2 msk smör

1 msk rapsolja, neutral

Plommon

4 st plommon

1 msk socker

1 msk sherryvinäger

½ dl persilja, plockad, sköljd

Grädde

1 tsk Kockens grönpeppar i lag, mortlade

1 st schalottenlök, skivad

2 dl grädde

1 dl portvin

Tillagning

Vildsvinskarré

Gör ett hål igenom karrén på längden med hjälp av ett skärpstål. Dela plommonen i fyra delar. Fyll karrén med plommonen och bind upp steken. Krydda ordentligt med salt och peppar. Stek den runtom i olja och smör tills den blir ordentligt brynt. Sätt in i ugnen på 100 °C och låt den stå tills den har en innertemperatur på 65 °C. Tag ut och låt den vila.

Grädde

Koka ur stekpannan med peppar, schalottenlök, portvin och grädde. Smaka av med salt.

Garnityr

Skär plommonen i tärningar och blanda dem med socker och vinäger.

Servering

Tranchera steken och servera med grädden och de syrade plommonen. Avsluta med den hackade persiljan.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: