Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Till jaktsäsongen

Späckad vildsvinskarré


Ingredienser

4 port.

Vildsvinskarré

600 g vildsvinskarré

4 st plommon, färska eller torkade

2 msk smör

1 msk rapsolja, neutral

Plommon

4 st plommon

1 msk socker

1 msk sherryvinäger

½ dl persilja, plockad, sköljd

Grädde

1 tsk Kockens grönpeppar i lag, mortlade

1 st schalottenlök, skivad

2 dl grädde

1 dl portvin

Tillagning

Vildsvinskarré

Gör ett hål igenom karrén på längden med hjälp av ett skärpstål. Dela plommonen i fyra delar. Fyll karrén med plommonen och bind upp steken. Krydda ordentligt med salt och peppar. Stek den runtom i olja och smör tills den blir ordentligt brynt. Sätt in i ugnen på 100 °C och låt den stå tills den har en innertemperatur på 65 °C. Tag ut och låt den vila.

Grädde

Koka ur stekpannan med peppar, schalottenlök, portvin och grädde. Smaka av med salt.

Garnityr

Skär plommonen i tärningar och blanda dem med socker och vinäger.

Servering

Tranchera steken och servera med grädden och de syrade plommonen. Avsluta med den hackade persiljan.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan