Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Värmande och gott

Soppa med knaprig skinka 1.33/5 (3)


Ingredienser

ca 6 port.

smör till stekning

500 g potatis (ex King Edvard)

300 g palsternacka

1 gul hackad lök

salt

1-1 ½ tsk Kockens vitlökspeppar

ca 2 krm Kockens salladskrydda italiensk

7-8 dl buljong av fond eller tärning (kött/grönsak)

ca 3 dl kokbar valfri grädde

Tillbehör

8-12 skivor kallrökt skinka

kryddgrönt persilja

Tillagning

1. Skala potatisen och palsternackorna. Hacka löken. Skär allt i mindre bitar och fräs tillsammans med kryddor i en stor panna. Späd med buljong och låt puttra samman tills allt mjuknat. Mixa med stavmixer eller i mixer till en slät soppa.

2. Tillsätt grädden och låt puttra samman till en fyllig soppa.

3. Stek skinkskivorna knapriga i en het panna. Servera dem till soppan. Strö över kryddgrönt.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: