Sommarsallad i burk

Ingredienser

ca 4 portioner

Dressing

1 dl valfri olja

½ dl vit balsamvinäger

ca 3 tsk Kockens curry

2-3 krm Kockens chili flakes

1 krm Kockens gurkmeja

½ tsk salt

1 nypa socker

Sallad

125 g äggnudlar

3 mindre morötter

2 paprikor i olika färger

½ gurka

150 g fetaost

150 g blandade oliver

1 rödlök

1 påse, 125 g, blandsallad

Garnering

ärtskott

Instruktioner

  1. Blanda samman dressingen. Tillsätt ev 1-2 msk kallt vatten och vispa samman.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda i lite olja så att de inte klibbar samman, låt svalna.
  3. Ansa, skiva och strimla grönsakerna. Bottna burkarna med dressing och varva sedan nudlar, hårda grönsaker, ost, oliver och toppa med sallad. Garnera med ärtskott.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?