Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sommarsallad i burk

0/5 (1)


Ingredienser

ca 4 portioner

Dressing

1 dl valfri olja

½ dl vit balsamvinäger

ca 3 tsk Kockens curry

2-3 krm Kockens chili flakes

1 krm Kockens gurkmeja

½ tsk salt

1 nypa socker

Sallad

125 g äggnudlar

3 mindre morötter

2 paprikor i olika färger

½ gurka

150 g fetaost

150 g blandade oliver

1 rödlök

1 påse, 125 g, blandsallad

Garnering

ärtskott

Tillagning

  1. Blanda samman dressingen. Tillsätt ev 1-2 msk kallt vatten och vispa samman.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda i lite olja så att de inte klibbar samman, låt svalna.
  3. Ansa, skiva och strimla grönsakerna. Bottna burkarna med dressing och varva sedan nudlar, hårda grönsaker, ost, oliver och toppa med sallad. Garnera med ärtskott.

Liknande recept: