Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Snabba kolor med chili


Ingredienser

ca 30 stycken

1 ¼ dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
½ msk smör
Garnering
Kockens chili flakes och sesamfrön

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en hög skål som tål minst 130 ˚C. Kör i mikron i några minuter på full effekt, se till att det inte kokar över. Rör om ordentligt och prova i någon minut i taget. Gör ett kulprov (doppa lite av massan i kallt vatten som sedan ska rullas till en kula). Ska vara runt 124 ˚C, använd gärna digital termometer.
  2. Häll upp massan i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm. Strö över chili flakes och sesamfrön. Låt svalna, ställ kallt och dela när den mjuknat något. Förvaras kallt, gärna inslagna i bakplåtspapper.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan