Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Härligt krispiga

Snabba & Goda Julsnittar 0/5 (3)


Ingredienser

Ca 60 st

1 1/2 dl socker
2 tsk Kockens kanel
1 tsk Kockens kardemumma
1 tsk Kockens ingefära
250 g mjukt smör
4-4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tillagning

Något mitt emellan pepparkaka och småkaka, men härligt goda och knapriga. Snabbt gjorda utan att kavla. Till julkaffet eller till glöggen!

  1. Vispa socker med smör och kryddor poröst. Tillsätt en mindre mängd mjöl blandat med bakpulver och arbeta snabb samman en deg. Gör en provkaka, flyter den ut mycket under gräddningen, arbeta in resten av mjölet också!
  2. Dela degen i 4 bitar och rulla ut varje del ungefär till plåtens bredd. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem med en gaffel.
  3. Grädda dem i 180 C, 18-20 min. Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna och förvara i en tättslutande burk eller frys och ta fram efter hand.
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: