Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Serveras vid festliga tillfällen

Snabb skaldjurssoppa

0/5 (1)


Ingredienser

4-5 port.

smör till stekning

1 påse Kockens saffran

1 purjolök

1 fänkål

6 dl fiskbuljong

2 msk hummerfond

1 krm Kockens cayennepeppar

1/3 tsk Kockens paprikapulver

3 dl torrt enklare vitt vin

350 g fisk & skaldjursmix (finns i frysdisken)

450 g frysta blåmusslor

2 väl mogna tomater

kryddgrönt (t ex timjan, gräslök, dill, persilja)

Tillagning

Strimla purjolöken och skär fänkålen i mindre bitar. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med saffran i ett par minuter. Tillsätt buljong, fond och kryddor och låt alltsammans puttra ihop 6-8 minuter.

Häll i vinet, låt soppan sjuda upp och tillsätt musslorna med skal. Låt puttra på svag värme under lock i 8-10 minuter. Tillsätt skaldjursmixen när det återstår någon minut av tillagningstiden.

Skålla tomaterna i hett vatten, ta upp och skala dem. Skär i tärningar utan kärnor. Toppa soppan med tomattärningar och kryddgrönt.

Servera gärna tillsammans med ett varmt bröd.

Tips: Tillsätt grädde eller crème fraiche för rundare smak!

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan