Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

När du har ont om tid

Snabb fisk i ugn med bacon 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

ca 600 g torskfilé (eventuellt fryst)

ca 2 dl strimlad purjolök

3 dl kokbar grädde

2-3 msk ketchup

1-2 msk tomatpuré

1-2 tsk hummerfond

2 tsk Kockens salladskrydda italiensk

2-3 krm Kockens oregano

salt och Kockens vitpeppar malen

Tillbehör

1 paket knaperstekt bacon

Tillagning

1. Skär den halvfrusna fisken i skivor eller skär torsken i mindre bitar och lägg dem i en smord form.

2. Salta och peppra fisken. Strö över större delen av purjolöken och spara resten till garnering. Vispa ihop resterande ingredienser och häll över fisken. Ugnsstek fisken i 200 °C tills innertemperaturen är 56-58 °C. Tänk på att det går snabbt med färsk fisk!

3. Strö över knaperstekt bacon och strimlad purjolök. Servera tillsammans med kokt potatis ex gröna ärtor.

En snabb och bra rätt som sköter sig själv i ugnen där knaperstekt bacon sätter piff!

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: