Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Testa pizza med smördeg

Smördegspizza med tomat 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Smördeg

4 ark smördeg

1 st vitlöksklyfta

Tomater

8 st kvisttomater

Garnityr

1 knippe basilika

2 tsk Kockens pizzakrydda

1 msk olivolja

Tillagning

Smördeg

Kavla degen lätt och skär i långa remsor ca 8-10 cm breda. Halvera vitlöken och gnid in smördegen med den.

Tomater

Skär tomaterna i skivor och lägg på smördegen. Krydda ordentligt med salt och peppar. Baka dem i ugnen på 200 °C tills de får bra färg.

Servering

Servera pizzorna direkt från plåten, riv över basilika och krydda med pizzakryddan. Rippla över olivolja.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: