Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Het och rökig smak

Smoky hamburgare 0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

500 g valfri färs

2–3 tsk Kockens grillkrydda Smoky BBQ

½ tsk salt

2–3 inlagda jalapeno/feferoni

4 ananasringar, konserverade

olja till pensling

Tillbehör

1 pkt bacon, 140 g

4 stora hamburgerbröd

valfri sallad

skivad tomat

persilja, örtkryddor etc

Dressing

2 dl lätt creme fraiche, grekisk yoghurt eller gräddfil

2–3 msk sweet chili sauce

1 tsk Kockens grillkrydda Chili

 

Tillagning

Hacka jalapenon. Tillsätt jalapeno, köttfärs och kryddor. Arbeta samman till en smidig färs och dela i 4 bitar.

Låt ananasen rinna av. Lägg en ananasskiva i varje köttfärsbit och forma hamburgare så att färsen täcker runt om ananasen.

Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå och dra i kylen en stund. Pensla hamburgarna med olja och grilla dem ca 4

minuter på varje sida. Servera hamburgarna i lätt värmda hamburgerbröd med knaperstekt bacon, tillbehör och dressing.

Tips! Ananasskivorna kan bytas ut mot soltorkade tomater eller i olja eller inlagd paprika.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Smoky BBQ:Mjölk

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: