
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Het och rökig smak
Smoky hamburgare
Ingredienser
4 port.
500 g valfri färs
2–3 tsk Kockens grillkrydda Smoky BBQ
½ tsk salt
2–3 inlagda jalapeno/feferoni
4 ananasringar, konserverade
olja till pensling
Tillbehör
1 pkt bacon, 140 g
4 stora hamburgerbröd
valfri sallad
skivad tomat
persilja, örtkryddor etc
Dressing
2 dl lätt creme fraiche, grekisk yoghurt eller gräddfil
2–3 msk sweet chili sauce
1 tsk Kockens grillkrydda Chili
Tillagning
Hacka jalapenon. Tillsätt jalapeno, köttfärs och kryddor. Arbeta samman till en smidig färs och dela i 4 bitar.
Låt ananasen rinna av. Lägg en ananasskiva i varje köttfärsbit och forma hamburgare så att färsen täcker runt om ananasen.
Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå och dra i kylen en stund. Pensla hamburgarna med olja och grilla dem ca 4
minuter på varje sida. Servera hamburgarna i lätt värmda hamburgerbröd med knaperstekt bacon, tillbehör och dressing.
Tips! Ananasskivorna kan bytas ut mot soltorkade tomater eller i olja eller inlagd paprika.
Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Smoky BBQ:Mjölk