Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Skurna pepparkakor


Ingredienser

ca 80 st

125 g smör

1 dl socker

3/4 dl mörk sirap

1 msk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

2 tsk Kockens nejlika malen

1 tsk Kockens kardemumma malen

1 ½ tsk Kockens bikarbonat

3 ½ dl vetemjöl

1 dl skållad hackad mandel

 

Tillagning

  1. Lägg smör, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Rör under upphettning tills allt har smält ihop. Låt blandningen svalna.
  2. Blanda bikarbonat, vetemjöl och mandel och rör ner i smör/sockerblandningen. Arbeta samman lätt till en ganska lös deg.
  3. Forma en fyrkantig längd när degen kylt ner till formbar massa. Linda in den i plastfolie och låt ligga i kyl exempelvis under natten.
  4. Skär längderna i tunna skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 °C, 6-8 minuter, allt beroende på tjocklek.

Liknande recept: