Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Toppas med brynt sojasmör

Skinnstekt sej med mangold


Ingredienser

4 port.

Sej

600 g sejrygg

1 dl salt

1 l vatten

1 msk olja

1 msk smör

Sojasmör

2 msk smör

1 msk soja

Mangold

200 g mangold

2 dl vispgrädde

1 st Kockens muskotnöt, 1/6, rivet

1 st citron, skal, saft

Tillagning

Sej

Stycka fisken i 4 bitar. Vispa salt och vatten tills det löser sig. Lägg i fisken och låt den ligga i rimlagen ca 8 minuter, tag upp och torka av. Stek sejen på skinnsidan i lite olja på hög värme. Låt fisken gå färdigt i ugnen på 100 °C tills den har en innertemperatur på 40 °C. Krydda med flingsalt.

Sojasmör

Bryn smöret och blanda med sojan. Smaka av med citronsaft.

Mangold

Strimla mangolden och koka den mjuk i grädden. Krydda med salt, citron och muskot.

Servering

Servera på varma tallrikar och garnera med dill.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan