Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Även vacker att titta på

Skaldjurstårta med lax & räkor 0/5 (1)


Ingredienser

4-5 port.

3 runda kakor mörkt bröd (här Rallarhalvor)

smörgåsfett

Fyllning

200 g färskost naturell för matlagning

2 dl lätt crème fraiche

½-1 dl lättmajonnäs

1 dl hackad purjolök

2 tsk Kockens salladskrydda italiensk

300 g varmrökt lax i mindre bitar

ev. salt & Kockens vitpeppar malen

Garnering

1 kg räkor

ca 200 g skivad kallrökt lax

ca ½ liten påse, blandad sallad

Tillagning

1. Skala räkorna. Blanda samman fyllningen och smaka av med kryddor.

2. Smöra bröden. Lägg första brödet på ett fat och fördela fyllning, räkor, laxskivor och sallad. Lägg på nästa lager och gör detsamma.

3. Toppa med sista skivan bröd, resten av fyllningen och garnera rikligt med räkor och resterande ingredienser.

4. Låt gärna stå övertäckt en stund i kyl för att safta ihop sig innan servering.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: