Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sill med picklade grönsaker

0/5 (1)


Ingredienser

8-10 bufféportioner

ca 1 ½ förpackning 5-minuters sill
Lag
3 dl vatten
1 ½ dl socker
1 dl ättika 12%
1 Kockens lagerblad
1 tsk Kockens gula senapsfrön
8-10 st Kockens vitpepparkorn
1 rödlök
1 morot
1 mindre fänkål

Tillagning

1. Ta upp sillen. Låt den rinna av och skär i bitar.
2. Koka upp vatten, socker, ättika och kryddor under omrörning tills sockret löst upp.
3. Skala moroten och löken, skär i tunna skivor. Skär fänkålen i tunna skivor på snedden, dela till mindre bitar. Lägg grönsakerna i den heta lagen och låt stå i ett par timmar eller över natten.
4. Vid servering varvas sill, grönsaker och lag i en burk alternativt lägg den skivade sillen på ett fat och täck med de picklade grönsakerna.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan