Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Panera med sesamfrön

Sesamstekta kycklingfiléer


Ingredienser

4 port.

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
1 ägg
1 dl Kockens sesamfrön

Till stekning

1-2 msk olja

Sås

1 burk (227 g) ananas i skivor
2 schalottenlökar
1 msk olja
2 dl vatten
1 msk vinäger
½ msk brun farin
2 krm salt
½ krm Kockens cayennepeppar
½ msk Kockens Potatismjöl

Tillagning

Banka ut kycklingfiléerna något med knuten näve. Krydda med salt och peppar. Vänd filéerna i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Lägg på skärbräda att torka ca 5 min. Låt ananasen rinna av, men spara spadet. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, vinäger och farin. Smaka av med salt och peppar.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen och låt koka upp. Stek kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter/sida. Låt ananasskivorna steka med vid sidan om någon minuter.

Servera kycklingfiléerna med ananas, såsen, ris och grönsallad.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: