Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

För en trevlig fikastund

Schackrutor med kakao


Ingredienser

ca 50 st

200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl Kockens Potatismjöl
ca 3 ½ dl vetemjöl
Smaktillsats: 2 msk kakao

Tillagning

Mät upp socker, potatismjöl och vetemjöl i en matberedare. Lägg i smöret som kuber. Hacka hastigt samman till en deg. Dela degen i två delar. Arbeta in kakaon i den ena hälften. Dela den ljusa delen och den mörka degen i 4 delar. Rulla ut de 8 delarna i lika långa längder ­ fingertjocka.

Lägg en ljus och en mörk längd bredvid varandra. Lägg på den mörka en ljus längd och på den ljusa en mörk längd, så att det bildas ett schackmönster. Låt vila kallt ca 1 tim. Skär längderna i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 10 minuter.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan