Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Även för glutenintoleranta

Sandkaka med choklad


Ingredienser

200 g smör eller margarin

2 dl socker

3 ägg

2 msk konjak

1 tsk vanillinsocker

3 dl Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

Garnering

1 dl vispgrädde

125 g mörk finhackad choklad

jordgubbar

Tillagning

Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Häll i konjaken. Blanda vanillinsocker, potatismjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 1 timme.

Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills allt har smält. Låt svalna något. Ringla chokladen över den svala kakan och garnera med jordgubbar!

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: