Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till sommarens fikastunder

Saftig vinbärskaka


Ingredienser

50 g smör

1 dl socker

1 ägg

1 dl Kockens Potatismjöl

1 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

Fyllning

1 ½ dl röda vinbär (ca 100 g) alt. hallon eller blåbär

1 msk socker

Tillagning

Smörj och bröa formen (ca 21 cm diameter med löstagbar botten). Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner de sockrade vinbären. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 °C i 25-30 minuter.

Vinbärskakan är god som den är eller med vispad grädde.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: