Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saftig vinbärskaka

Ingredienser

50 g smör

1 dl socker

1 ägg

1 dl Kockens Potatismjöl

1 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

Fyllning

1 ½ dl röda vinbär (ca 100 g) alt. hallon eller blåbär

1 msk socker

Instruktioner

Smörj och bröa formen (ca 21 cm diameter med löstagbar botten). Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner de sockrade vinbären. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 °C i 25-30 minuter.

Vinbärskakan är god som den är eller med vispad grädde.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?